Kultura

Phoebe Waller-Bridge v zasedbi petega filma o Indiana Jonesu

Angleška igralka Phoebe Waller-Bridge se pridružuje igralski ekipi novega, že petega filma o pustolovcu in arheologu Indiana Jonesu, je naznanilo Lucasfilma povzela nemška tiskovna agencija dpa. Ustvarjalka britanske komične serije Fleabag bo tako nastopila ob boku ameriškega igralca Harrisona Forda, ki bo ponovno igral Indiano Jonesa.

Režiser James Mangold je dejal, da je pred začetkom nove pustolovščine navdušen, saj bo sodeloval z ekipo priznanih filmskih ustvarjalcev, ki jih izredno ceni. Znano je, da je Mangold režijo prevzel od Stevena Spielberga, ki se je podpisal pod predhodne štiri filme o priljubljenem pustolovcu. Bo pa Spielberg pri projektu sodeloval kot producent, medtem ko bo glasbo ponovno prispeval priznani skladatelj John Williams.

Mangold je po pisanju dpa izrazil navdušenje, da se igralski ekipi pridružuje Phoebe Waller-Bridge, “blesteča igralka, izjemen kreativni glas”, ki bo na set prinesla svojo neverjetno kemijo.

Ford je sicer v vlogi Indiana Jonesa prvič nastopil leta 1981 v filmu Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom. Franšizo sta v 80. letih zaokrožila še drugi in tretji del Indiana Jones in tempelj smrti (1984) ter Indiana Jones in zadnji križarski pohod (1989), po skoraj 20 letih pa sta Spielberg in Ford nato ponovno združila moči leta 2008 pri četrtem delu, filmu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje. Po zadnjih informacijah naj bi bil peti del, ki še nima naslova, v kinih na ogled poleti 2022.

Sicer je z emmyjem nagrajena igralka dobro zasedena. Februarja je bilo denimo naznanjeno, da bo ob Donaldu Gloverju nastopila v Amazonovi seriji po filmu Gospod in gospa Smith iz leta 2005, v katerem sta zaigrala in se tudi zaljubila danes nekdanja zakonca Brad Pitt in Angelina Jolie, je še pisala dpa.

Source
STA
Back to top button