Kultura

Čudežna ženska 1984 v prvem tednu predvajanja po svetu pod pričakovanji

Film Čudežna ženska 1984 je v prvem tednu predvajanj v 39 državah v blagajne prinesel slabih 31,5 milijona evrov. Nadaljevanje uspešnice Čudežna ženska je bilo na premierni konec tedna najbolj uspešno na Kitajskem, kjer se je v blagajne steklo slabih 15,4 milijona evrov, kar je več kot polovico manj kot za uspešnico izpred treh let.

Na nizke številke je nedvomno vplivala koronavirusna pandemija, ki je zaprla vrata mnogih kinematografov, navaja britanski BBC. V Veliki Britaniji je bila za premiero odprta in na voljo le četrtina dvoran.

Film še ni na ogled v ZDA, kjer ga namerava distributer Warner Bros v kinematografih prikazati 25. decembra. Prav tako bo film premiero istočasno doživel prek ponudnika pretočnih vsebin HBO Max, ki je na voljo le v ZDA.

Warner Bros bodo film 13. januarja prek premium videa na zahtevo (PVOD) ponudili tudi v Veliki Britaniji in na Irskem. Kot so dejali pri produkcijski hiši, so se za to odločili zaradi “spremenljivih omejitev na trgu in zaradi velikega interesa navdušencev”.

V filmu Čudežna ženska 1984 v režiji Patty Jenkins kot amazonska bojevnica in ena največjih superjunakinj v svetu stripa ponovno nastopa Gal Gadot. V njem igrata tudi Chris Pine in Kristen Wiig.

Čudežna ženska (2017) je bil prvi film o superjunakih, ki je v ospredje postavil žensko in je hkrati nastal v ženski režiji; prav tako ga je režirala Patty Jenkins. V blagajne je doprinesel skoraj 672 milijona evrov.

Čudežna ženska 1984 je prvi težko pričakovani naslov pri Warner Bros, ki je prišel v kinematografe po filmu Tenet, ki je svet ugledal avgusta. Tenet Christopherja Nolana je do sedaj zaslužil blizu 300 milijonov evrov, kar studiu še ni povrnilo 163 milijonov evrov, porabljenih za nastanek filma, in približno enake vsote za oglaševanje. Tudi ta film je sedaj na voljo kot video na zahtevo (VOD) in prek drugih ponudnikov pretočnih vsebin, še navaja BBC.

Film Čudežna ženska 1984 bo v Sloveniji na ogled od 24. decembra.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button