Za Eltona Johna brexit katastrofa za vzhajajoče britanske glasbenike

Elton John je v četrtek ponovno opozoril na izgubljeno generacijo v britanski glasbeni industriji, ki zaradi omejitev po brexitu težje gostujejo v Evropski uniji.

Elton John je bil med več kot 100 podpisniki odprtega pisma, ki so ga glasbeni zvezdniki, med njimi tudi Ed Sheeran in Roger Waters iz skupine Pink Floyd, odposlali v januarju in v katerem so kritizirali dogovor o brexitu. Sporazum med Veliko Britanijo in EU, ki se je začel v začetku leta, britanskim glasbenikom namreč ne zagotavlja več brezvizumskega potovanja na celini, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

“Odkrito povedano smo trenutno v resni nevarnosti, da izgubimo generacijo talentov zaradi zevajočih lukenj v vladnem poslovnem dogovoru,” je na svojem Instagram profilu zapisal 74-letni rock pevec, ki je razkril, da se je z namenom razpravljanja o tem vprašanju prejšnji mesec sestal z ministrom programa brexit Davidom Frostom.

“Novi in uveljavljajoči umetniki zaradi previsokih stroškov vizumov in drugih dovoljenj ne bodo mogli prosto potovati po Evropi, kar je bistveni del njihovega učenja in razvoja,” je še zapisal in dodal, da se vlada za nastalo katastrofo ne zmeni.

Source
STA
Back to top button