Vasco Rossi novembra z novim albumom

Italijanski rocker Vasco Rossi je 1. januarja izdal novi singel Una canzone d’amore buttata via, ki je v enem dnevu osvojil vrhove italijanskih glasbenih lestvic. S skladbo glasbenik za 12. november napoveduje izid novega albuma, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Vasco Rossi je oboževalcem ob izidu singla razkril, da bo na novi album uvrstil deset skladb, napovedal pa je, da bo z njimi do novembra morda delil še kakšno novo pesem. Neukrotljivi rocker je izrazil tudi željo, da bi se čimprej vrnil “v svoje naravno okolje, na oder”.

Prvič je Vasco Rossi novi singel izvedel 1. januarja v televizijski oddaji Roberta Bolleja. V sodelovanju z režiserjem Pepsyjem Romanoffovom je posnel tudi video, ki sta ga postavila na veliki trg v Bologni. Gre za “realen prostor”, ki ima za glasbenika močno spominsko noto, saj je ravno na omenjenem trgu 26. maja 1979 izvedel svoj prvi koncert, je še pisala Ansa.

Vasco Rossi (1952) velja za enega najbolj priljubljenih italijanskih rockerjev. Njegove skladbe, kot so Albachiara, Senza parole in Vivere, so že ponarodele. Doslej je izdal okoli 30 albumov. Vselej je veljal za glasbenika, ki se ne podreja družbenim konvencijam.

Source
STA
Back to top button