V Kinu Šiška nocoj Marko Hatlak z Vlatkom Stefanovskim in Tinkaro Kovač

V Kinu Šiška bodo nocoj gostili glasbenika Marka Hatlaka z bandom ter gostoma Vlatkom Stefanovskim in Tinkaro Kovač. Na koncertu bo Hatlak predstavil novosti iz prihajajočega albuma Lovilec sanj, manjkale pa ne bodo niti skladbe iz prvenca Ko ni noč in ni dan. V Kinu Šiška so napovedali večer, poln živahnih ritmov od latina, funka, rocka do popa.

Marko Hatlak band je projekt, v katerem se harmonikar pokaže v povsem novi luči. Umetnik se predstavlja kot harmonikar in kot pevec, obljublja pa tudi nekaj povsem novega in svežega, so zapisali organizatorji koncerta.

Ob sebi je zbral vrhunske slovenske glasbenike, ki ga tudi sami navdihujejo s svojim delom, virtuoznostjo, ustvarjalnim poljem, iz katerega izhajajo, in pozitivnim nabojem. Tako navdih, ki ga črpa tudi pri tujih umetnikih – Jamiroquaiju, Michaelu Jacksonu, Stevieju Wonderju, Philu Collinsu, Michaelu Camilu, Princeu – in baladah velikanov rockovske glasbe, prevaja v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo.

Hatlak raziskuje glasbo s harmoniko. Občinstvo je prepričal že s številnimi uspešnimi in raznolikimi projekti in sodelovanji s priznanimi glasbeniki iz vseh vetrov, kot so Joss Stone, Magnifico, Tommy Emmanuel, Stefan Milenkovich in Iztok Mlakar, so še spomnili organizatorji nocojšnjega koncerta.

Marko Hatlak (1980) je po srednji glasbeni in baletni šoli pot nadaljeval v Nemčiji, v Weimaru ter v Würzburgu, kjer je podiplomski študij zaključil pri profesorju Stefanu Hussongu. V več kot 15 letih koncertiranja po Sloveniji ter na tujih odrih je kot solist in v sodelovanju s številnimi priznanimi izvajalci, zasedbami in orkestri zgradil svojevrsten in prepoznaven slog. Kot solist je igral z Moskovskim filharmoničnim orkestrom, Jenskimi filharmoniki, simfoniki RTV Slovenija, sodeloval pa je tudi v zasedbah Terrafolk, Distango, Funtango, Tango Compas in Kapobanda.

Back to top button