V Fotografskem muzeju Maribor dela Barbare Hammer

V Fotografskem muzeju Maribor danes odpirajo razstavo del avstrijske umetnice Barbare Hammer z naslovom Projekt Južna železnica – kdor išče, ta najde. Na ogled bo umetniška intervencija s fotografijami, zgodovinskim popotniškim dnevnikom, kraškim kamnom in grafikami v lesorezu, sporočajo iz Muzeja narodne osvoboditve Maribor.

Barbara Hammer se je rodila leta 1954 v Gradcu, kjer še vedno živi in ustvarja. Od leta 1986 se intenzivno ukvarja s slikarstvom in grafiko. Izpopolnjevala se je na poletnih akademijah v Berlinu in Dresdnu ter v Grafični delavnici Dresden.

Njeno delo je bilo predstavljeno na številnih razstavah doma in v tujini, je članica Poklicnega združenja upodabljajočih umetnikov Avstrije in Mednarodnega združenja lesorezcev XYLON Avstrija.

Razstava bo v Fotografskem muzeju Maribor, ki spada pod okrilje Muzeja narodne osvoboditve Maribor, na ogled do 13. junija.

V samem Muzeju narodne osvoboditve Maribor pa danes postavljajo na ogled razstavo Ej, babi, tega pa mi nisi pokazala, ki je nastala po istoimenski knjigi avtorice Urške Šobak. V knjigi, ki je leta 2023 izšla v samozaložbi, je zbrala 130 tradicionalnih kuharskih receptov in jih tako rešila pozabe.

Back to top button