Tarantinov roman Bilo je nekoč … v Hollywoodu izide konec junija

Pri HarperCollins so naznanili, da bo prvi roman slovitega režiserja Quentina Tarantina, ki literarizira zgodbo njegovega uspešnega filma Bilo je nekoč … v Hollywoodu, izšel 29. junija. Kot je že pred časom poudaril Tarantino, so bile knjižne adaptacije filmskih zgodb njegovo prvo odraslo branje, nad njimi pa je navdušen še danes.

 

Tarantino je ob najavi knjige dejal, da se z njo poklanja njemu ljubemu, a pogosto marginaliziranemu literarnemu podžanru romanov, ki nastajajo po filmski predlogi. Ob tem je izrazil navdušenje, da bo protagoniste iz filma spoznal še v literarni obliki, je režiserjeve besede povzel portal Dreadcentral.

Roman z zgodbo o igralcu in njegovem dvojniku v neizprosni filmski industriji leta 1969 v Los Angelesu, ki med drugim spregovori tudi o igralki in ženi režiserja Romana Polanskega Sharon Tate, ki so jo nosečo umorili pripadniki ameriškega Mansonovega kulta, bo izšel junija. Ob najavi romana so v založbi zapisali, da bo “obenem izvrsten, smešen in brutalen”.

Tarantino je sicer z založbo HarperCollins podpisal dvojno pogodbo, s katero se je zavezal k izdaji romana po z dvema oskarjema nagrajenem filmu Bilo je nekoč … v Hollywood ter teoretskega dela. Tako je Tarantino napovedal še knjigo Cinema Speculation, v kateri bo podal svoj pogled na filme iz 70. let.

Source
sta.si
Back to top button