Sting konec meseca tudi v Zagrebu

Britanski glasbenik Sting bo 27. maja nastopil v Areni Zagreb, kjer ga bosta spremljala dva priznana glasbenika, so sporočili organizatorji koncerta NuCoast in Live Nation. Trio bo igral Stingove najbolj znane hite iz obdobja skupine The Police in iz njegove samostojne kariere. Dva dni kasneje se bo Sting ustavil tudi v ljubljanski dvorani Stožice.

Stingu se bosta na odru pridružila kitarist Dominic Miller, s katerim sodeluje že več let, in bobnar Chris Maas, ki je nekdanji član zasedb Mumford & Sons in Maggie Rogers.

Na koncertu bo z glasbenima kolegoma predstavil svoje brezčasne uspešnice, kot so Fields of Gold, Roxanne, Every Breath You Take, Message in a Bottole in številne druge kultne pesmi.

Občinstvo bo ogrevala italijanska glasbenica Giordani Angi, večkratna lastnica platinastih in zlatih albumov ter avtorica besedil številnih uspešnic italijanskih izvajalcev, med njimi Tiziana Ferra. Njena debitantska plošča Giordana je bila nominirana za nagrado grammy.

Sting je mednarodno prepoznavnost dosegel z zasedbo The Police, ki je nastala leta 1977. Skupina je objavila pet studijskih albumov in uspešnice, kot sta Roxanne in Don’t Stand So Close To Me. Po prenehanju delovanja se je nato sredi prve polovice 80. let minulega stoletja podal na samostojno pot, ki je obrodila ducat albumov ter številne nagrade in priznanja.

Že s skupino The Police je postal eden najbolje prodajanih glasbenikov, skupaj z njimi in samostojno pa je prodal več kot 100 milijonov albumov. Je 17-kratni dobitnik grammyja, igral je tudi v več filmih.

Sting je znan tudi po zagovarjanju človekovih pravic. Podpira organizacije, kot sta Amnesty International in Live Aid, skupaj z ženo Trudie Styler pa je leta 1989 osnoval organizacijo Rainforest Fund, da bi ohranila svetovne deževne gozdove in prvotno prebivalstvo, ki tam živi.

Back to top button