Raiven v evrovizijski Malmö na Švedskem odhaja 27. aprila

Slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije Raiven na Švedsko, kjer bo v mestu Malmö letošnje tekmovanje za pesem Evrovizije, odhaja 27. aprila. Na evrovizijskem odru bo nastopila v prvem predizboru, ki bo v torek, 7. maja. Pred odhodom bo to nedeljo s koncertom v Cankarjevem domu obeležila deset let svoje glasbene kariere.

Nedeljski koncert Raiven v Linhartovi dvorani Cankarjevega domu je sicer že razprodan.

Kot je glasbenica povedala na današnjem druženju z novinarji, je nastop na tekmovanju za pesem Evrovizije nekako vrhunec njene dosedanje kariere. Pred evrovizijskim nastopom pa sama čuti predvsem veliko odgovornost do sebe in ekipe, ki z njo sodeluje.

Na evrovizijskem odru se ji bodo namreč pridružili nekateri člani plesnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Koreograf nastopa je prav tako član omenjenega ansambla Lukas Zuschlag. Režiser je Nejc Levstik.

Na vprašanje o svojih pričakovanjih, je Raiven med drugim odgovorila, da se trudi, da bi jih imela čim manj, saj verjame, da se “pričakovanja vozijo na istem vlaku z razočaranji”. Poskušala bo nastopiti čim bolj sproščeno, saj se zaveda, da se bo takrat tudi najboljše predstavila, je še dodala.

V prvem evrovizijskem predizboru, ki bo 7. maja, se bo za deset mest v finalu potegovalo 15 predstavnikov. Kot deveta po vrsti bo nastopila Raiven s skladbo Veronika. Drugi evrovizijski predizbor bo dva dni kasneje, kjer se bodo predstavili izvajalci iz 16. držav.

V evrovizijskem finalu 11. maja bo nastopilo 26 držav; 20 najboljših iz obeh predizborov, predstavniki velikih pet (Francija, Nemčija, Italija, Španija in Združeno kraljestvo) in lanska zmagovalka Švedska. Neposredni prenos velikega finala in prvega predizbora z nastopom Raiven bo mogoče v živo spremljali od 21. ure dalje na prvem programu Televizije Slovenija, valu 202 in spletni strani rtvslo.si. Drugi predizbor bo na ogled na drugem programu TV Slovenija in rtvslo.si.

Vse tri večere bo s komentatorskega mesta v Ljubljani evrovizijsko dogajanje na televiziji spremljala Mojca Mavec. Na radiu bo Evrovizijo spremljal Maj Valerij. Slovenske glasove na finalnem večeru bo v Malmö sporočila Lorella Flego.

Direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat je danes Raiven zaželela vso srečo na Evroziji in izrazila prepričanje, da bo glasbenica nastopila tudi v finalnem večeru. Odgovorni urednik razvedrilnega programa TV Slovenija Mario Galunič pa je med drugim vesel, da bo Slovenijo na Švedskem zastopala prav Raiven kot izjemna vokalistka, umetnica, pa tudi oseba.

Nastop vsakega predstavnika na evrovizijskem odru spremlja tudi evrovizijska razglednica. Prvi del razglednice za nastop Raiven so posneli februarja v Celju, saj skladba Veronika govori s celjskim gradom zelo povezani Veroniki Deseniški.

Raiven je sicer s svojo ekipo zadnje tri vikende preživela na predevrovizijskih zabavah v Madridu, Barceloni, Londonu, Amsterdamu in Stockholmu, kjer jo je najbolj presenetilo, da so ljudje, ki ne sicer ne govorijo slovensko, skupaj z njo zelo na glas peli njeno Veroniko.

Uradni videospot za pesem Veronika si je doslej na uradnem kanalu za pesem Evrovizije ogledalo več kot 1,6 milijona ljudi, na plaftormi za pretočno predvajanje glasbe Spotify pa ima skladba prav tako že več kot 1,6 milijona poslušanj. Po besedah Raiven so tovrstne številke neizmerna pohvala za slovenskega izvajalca, sama pa tudi prvič doživlja tako velik uspeh s svojo pesmijo.

Poleg vseh predvrovizijskih nastopov in priprav na koncert v CD je Raiven v tem času posnela tudi videospot za pesem Ofelija, ki je njena prva pesem, ki jo je sama napisala za svojo tretjo EP ploščo Sirene in so ga predstavili prav na današnjem druženju z novinarji.

Back to top button