Podpisana pogodba za obnovo notranjosti brežiškega doma kulture

Notranjost Doma kulture v Brežicah je bila nazadnje obnovljena pred 25 leti in je danes že precej zastarela. Občina Brežice jo namerava zato obnoviti. Pogodbo o tem sta danes podpisala župan Ivan Molan in direktor na javnem razpisu izbranega podjetja Kop Brežice Dejan Bibič.

Kot je ob podpisu povedala vodja projekta obnove na brežiški občini Suzana Ogorevc, pogodba predvideva razširitev vhoda in avle v sam dom ter celovito obnovo dvorane. “Zdajšnja avla je namreč premajhna za sprejem večjega števila obiskovalcev, prav tako ne omogoča dostopa funkcionalno oviranim osebam,” je povedala.

Po obnovi kliče tudi dvorana. Zdajšnji oder je namreč premajhen, interakcija med izvajalci in poslušalci slaba, ozvočenje in razsvetljava pa zastareli, je povedala.

Zamenjave je potrebna tudi oprema, ki jo bodo po besedah župana Molana zamenjali. “Z vsem skupaj verjamem, da bomo bistveno izboljšali pogoje tako za ustvarjalce kot obiskovalce,” je dejal.

Dvorana bo sicer po novem imela nekoliko manj sedežev. Zdajšnja jih ima 331, prenovljena jih bo imela 300.

Celoten projekt bo stal 1,6 milijona evrov. Gradbena dela bodo stekla po 25. juniju, končana naj bi bila decembra, ko naj bi za objekt tudi pridobili uporabno dovoljenje.

Po besedah direktorice brežiške izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Simone Rožman Strnad se kulturni ustvarjalci v Brežicah obnove zelo veselijo. Želijo si namreč pridobiti sodobnejši kulturni prostor, ki si ga glede na razvejanost kulture v občini tudi zaslužijo.

Back to top button