Podelitev grammyjev prestavljena na april

Letošnjo podelitev grammyjev, ki naj bi bila 31. januarja, so zaradi epidemije prestavili na spomladanski čas, spremenili pa so tudi prizorišče. Tako bo 64. podelitev prestižnih glasbenih nagrad potekala 3. aprila v dvorani MGM Grand Garden Arena v Las Vegasu. Na Ameriški glasbeni akademiji so z novim mestom podeljevanja nagrad zadovoljni.

 

 

Odločitev, da prireditev zaradi hitrega širjenja nove različice koronavirusa omikron, prestavijo, so organizatorji sprejeli že v začetku meseca, zdaj pa so članom akademije poslali nov datum in lokacijo.

“Veseli nas, da bomo prvič v zgodovini grammyje popeljali v Las Vegas,” je med drugim zapisal direktor akademije Harvey Mason jr. Kot je dodal, so v teh časih prejeli veliko spodbudnih besed ustvarjalcev, je njegove besede povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Obenem je Mason napovedal, da bodo kmalu razkrili tudi druge podrobnosti o prireditvi in z njo povezanih dogodkih. Podelitev bo vodil južnoafriški komik Trevor Noah, prenašala pa bo jo bo televizija CBS.

Grammyji so bili zaradi koronavirusa preloženi tudi lani z 31. januarja na 14. marec in preseljeni iz dvorane Staples Center v Los Angelesu na prosto.

Med letošnjimi favoriti za nagrade velja Jon Batiste z 11 nominacijami, sledijo mu Justin Bieber, Doja Cat in H.E.R. s po osmimi ter Billie Eilish in Olivia Rodrigo, ki sta nominirana za sedem zlatih gramofonov.

Source
STA
Back to top button