Po koncu serije Birminghamske tolpe še film

Ustvarjalec priljubljene BBC-jeve kriminalno-dramske serije Birminghamske tolpe Steven Knight je pred časom potrdil, da se bo serija zaključila s šesto sezono, hkrati pa je namignil, da bo zgodba dobila nadaljevanje v drugi obliki. Za portal Deadline je nato dejal, da si je že od začetka želel Birminghamske tolpe skleniti s filmom.

Televizijska serija Birminghamske tolpe sledi kriminalni družini Shelby, glavno vlogo Tommyja Shelbyja pa igra Cillian Murphy. Dogajanje se začne takoj po prvi svetovni vojni, ko se Tommy Shelby vrne s fronte v domači Birmingham, kjer prevzame vodenje tolpe z imenom Peaky Blinders.

V ponedeljek je sicer Knight oboževalce serije opozoril, da se bodo njeni junaki v šesti sezoni soočili z ekstremno nevarnostjo. Režijo bo ponovno prevzel Anthony Byrne.

Knight je sicer v preteklosti napovedal, da bo serija imela sedem delov. BBC je spomnil, da je leta 2018 pred peto sezono dejal, da je v seriji želel predstaviti življenje družine med velikima vojnama in jo skleniti z zvokom sirene, ki je v Birminghamu naznanila začetek druge svetovne vojne leta 1939. A tedaj se mu je zdelo, da bo zato potreboval vsaj še tri sezone, kot kaže zdaj, pa bo namesto sedme sezone ustvaril film.

Source
STA
Back to top button