Pevec The Weeknd scenarist, producent in zvezda nove serije HBO

Kanadski pevec The Weeknd bo eden od scenaristov, producent in zvezda nove serije HBO, so v sredo za francosko tiskovno agencijo AFP povedali iz ameriške televizijske hiše HBO. Serija z naslovom The Idol bo prikazala razmerje med pop pevko in lastnikom losangeleškega nočnega kluba. Lastnik naj bi bil sicer voditelj skrivnega kulta.

The Weeknd projekt razvija s Samom Levinsonom, ki je režiser Netflixovega celovečerca Malcolm & Marie (2021) in filma Another Happy Day (2011), ki je zmagal na filmskem festivalu Sundance.

Pravo ime 31-letnega pevca The Weeknd je Abel Tesfaye, njegov zadnji album After Hours (2020) pa je poln konceptnih posnetkov z referencami na znane filme, kot so After Hours (1985) in Chinatown (1974).

Imel naj bi veliko strast do filmov, tudi do te mere, da je sprejel vlogo v nizkoproračunskem, a kritiško priznanem filmu Nebrušeni dragulji (2019), v katerem je igral samega sebe.

Pesem Blinding Lights iz njegovega zadnjega albuma je bila najbolj poslušana pesem leta 2020 na platformi Spotify. Med petimi najbolj prodajanimi pesmimi v ZDA se je zadržala 43 tednov, s čimer je zrušila rekord 27 tednov, ki sta ga postavila duo The Chainsmokers in Ed Sheeran, še navaja AFP.

Source
STA
Back to top button