Ministrstvo podaljšalo štiriletni razpis za umetniške projekte

Ministrstvo za kulturo je do 21. januarja podaljšalo razpis za sofinanciranje štiriletnih kulturnih projektov in dvoletnih avtorskih projektov na področju uprizoritvenih umetnosti iz proračuna. Za štiriletne projekte je predvidenih 1,28 milijona evrov na letni ravni, za dvoletne projekte pa 200.000 evrov letno. Razpis je bil objavljen 10. decembra.

 

 

O podaljšanem roku za oddajo prijav je ministrstvo obvestilo na svoji spletni strani.

Razpis je namenjen sofinanciranju štiriletnih kulturnih projektov na področjih uprizoritvenih, glasbenih, vizualnih in intermedijskih umetnosti, ki jih bodo izvajalci izvedli v obdobju od leta 2022 do leta 2025, ter dvoletnih avtorskih projektov na področju uprizoritvenih umetnosti, ki bodo izvedeni v obdobju od leta 2022 do leta 2023.

Za štiriletne projekte lahko kandidirajo nevladne organizacije, ki s svojim programom niso bile izbrane na razpisu za javne kulturne programe v umetnosti 2022-2025, ter javni zavodi, ki jih ministrstvo v obdobju 2022-2025 ne bo pozvalo k predložitvi programa dela in finančnega načrta.

Za dvoletne projekte v uprizoritveni umetnosti pa se lahko prijavijo fizične osebe in nevladne organizacije s statusom pravne osebe, ki prav tako niso bile izbrane na razpisu za javne kulturne programe v umetnosti 2022-2025.

Source
STA
Back to top button