Julian Schnabel v Italiji snema film In The Hand Of Dante

Priznani ameriški slikar in filmski ustvarjalec Julian Schnabel v Italiji snema kriminalni triler po literarni predlogi knjige Nicka Toschesa In The Hand Of Dante. Za snemanje filma, v katerem bodo zaigrali Oscar Isaac, Jason Momoa in Gerard Butler, je pridobil dovoljenje sindikata igralcev SAG-AFTRA, ki vodi stavko v Hollywoodu.

Filmska zgodba sledi romaneskni, v kateri avtor Nick Tosches govori o izvirnem rokopisu Božanske komedije, ki se znajde v rokah tihotapske združbe na črnem trgu v nevarnem podzemlju New Yorka. Mafija pozove strokovnjaka oz. fikcijski lik pisatelja Nicka Toschesa, naj potrdi pristnost rokopisa, ta pa omamljen od pomembne najdbe, rokopis ukrade.

Film nato spremlja zgodbi znotraj dveh časovnih linij. Prva je pripoved protagonista romana, ki s svojo ljubeznijo Giulietto prehodi temačno in nasilno pot iz metaforičnega pekla v raj, medtem ko se vzporedno odvija odisejada samega Danteja, ki ujet v zakon brez ljubezni z Gemmo, pobegne na Sicilijo in ustvari svoje monumentalno delo, v katerem ovekoveči svojo izgubljeno ljubezen Beatrice. Čeprav sta časovni liniji obeh različni, lika povezuje lov za ljubeznijo, lepoto in božansko obljubo, je vsebino filma povzel filmski portal Deadline.

Med producenti filma je tudi Martin Scorsese, še piše Deadline.

Back to top button