John Malkovich bo predstavil svojo vizijo Dantejevega Pekla

V milanskem gledališču Arcimboldi ob letošnji 700. obletnici smrti velikega pesnika srednjega veka Danteja Alighierija pripravljajo predstavo John Malkovich’s inferno (Pekel Johna Malkovicha). Slovitega hollywoodskega igralca bo na odru spremljal flavtist Massimo Mercelli, glasbo je skladal Gabriel Prokofjev, vnuk slovitega skladatelja.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, bodo v predstavo John Malkovich’s inferno vključeni ključni momenti iz Dantejeve Božanske komedije, ki se navezujejo na greh v sodobni družbi.

Med njimi bosta tudi peti krog Pekla, v katerem so se znašle jezne, brezbrižne in lene duše, pa tudi krog pohotnikov, v katerem sta denimo Kleopatra in Helena iz Troje. V napovedi je med drugim zapisano, da bo imel deveti krog, v katerem so izdajalci domovine podvrženi večnemu ledu, pomembno politično noto.

Ideja ustvarjalcev je predstaviti, kako bi Dantejev Pekel izgledal v sodobnosti. Na spletni strani Swissgarta piše, da se bo Malkovich spustil v kroge Pekla, da ponovno sreča zgodovinske osebnosti in predstavi njihove usode ter predstavi, kako so le-te pomembne za aktualni čas.

Glasbo za predstavo po navdihu klasike podpisuje Gabriel Prokofjev, vnuk slovitega skladatelja Sergeja Prokofjeva, ki deluje kot DJ in producent. Kot še poroča Ansa, bo glasbena podlaga predstave v slogu hip-hopa, grima in elektronike.

Predstava John Malkovich’s inferno bo v milanskem gledališču Arcimboldi na sporedu od decembra, Ansa pa je poročala, da bo sicer svetovno premiero dočakala junija, kot otvoritvena predstava Festivala Emilia-Romagna, ki bo prav tako posvečen Danteju.

Source
STA
Back to top button