Gorkičeva Kurentova luna na festivalu žanrskega filma v Južni Koreji

V južnokorejskem mestu Bucheon se danes začenja 25. mednarodni festival fantastičnega filma BIFAN, na katerem se bo v sekciji projektov v razvoju predstavil tudi nastajajoči celovečerec Tomaža Gorkiča Kurentova luna. BIFAN poleg Sitgesa (Španija) in Fantasie (Kanada) tvori enega od stebrov fantastične filmske industrije.

Kot so pojasnili na Slovenskem filmskem centru (SFC), kjer so podprli razvoj scenarija in celovečernega filmskega projekta Kurentova luna, je na festivalu BIFAN od leta 2008 del programa namenjen tudi filmskim profesionalcem, kjer se na NAFF Project Market v sekciji It Project vsako leto predstavi izbrano število filmskih projektov v razvoju.

“V letošnjem letu je komisija izbirala med 202 prijavljenimi projekti iz 40 držav in v končni izbor sekcije It Project se je med 19 izbranih filmskih projektov uvrstil tudi celovečerni filmski projekt Kurentova luna režiserja Tomaža Gorkiča,” piše v sporočilu za javnost.

Kurentova luna je “raziskovalna kriminalka in skrivnostni triler z elementi mračne grozljivke ter temačne drame, v kateri policijski dvojec korak za korakom odkriva temačno ozadje nenavadnih umorov”. Film po navedbah SFC nastaja pod okriljem produkcijske hiše Strup in je tretji celovečerec Gorkiča, ki je s prvencem Idila (2015) med drugim osvojil tudi vesno za najboljši celovečerni film na 18. Festivalu slovenskega filma (FSF). Leta 2019 je režiser posnel še Prekletstvo Valburge (2019), podpisuje pa tudi kratka filma Metod (2019) in Apoptoza (2017).

Na SFC so poudarili, da je Kurentova luna prvi slovenski celovečerni filmski projekt, ki se je kadarkoli uvrstil v sekcijo NAFF, “ter bo tako dobil priložnost za obsežnejšo predstavitev potencialnim koproducentom, investitorjem in distributerjem ter ostalim filmskim profesionalcem iz Koreje, Japonske, Kitajske, Indonezije, Tajske in ostalih držav, ki tvorijo obširno azijsko tržišče”.

Festival BIFAN bo potekal do 18. julija.

Source
STA
Back to top button