Fotografije Eve Arnold s podobami Marilyn Monroe na voljo kot plakati

Petnajst še neobjavljenih fotografij priznane ameriške fotoreporterke Eve Arnold, na katerih je upodobljena zvezdnica Marilyn Monroe, bo na voljo v obliki plakatov. S tem bo družina Eve Arnold uresničila željo fotoreporterke, da so njene fotografije dostopne in obravnavane kot ljudska umetnost. Za plakat bo treba odšteti le 35 evrov.

Na eni izmed fotografij je Marilyn Monroe v avtu, Eve Arnold pa jo je v objektiv ujela pri študiju besedila za film. Eve Arnold, ki se je kot prva ženska priključila sloviti fotografski agenciji Magnum, je igralko znala prikazati tako v njeni prepoznavnosti in očarljivosti kot tudi v njeni vsakdanjosti in ranljivosti, piše britanski časnik The Guardian.

Ta slika je po besedah fotografinjinega vnuka Michaela Arnolda, ki skrbi za arhiv svoje babice, posebna, saj ni posneta na glamurozen način. Igralka je predstavljena v povsem običajni situaciji – pri poklicnem delu, branju svojega teksta za vlogo v filmu, je pojasnil Michael Arnold in ob tem izpostavil kompozicijo, zaradi katere je fotografija po njegovih besedah nekaj posebnega.

Fotografije bodo na plakatih na voljo za 35 evrov, kar je precej manj, kot bi sicer odšteli za kakšno od fotografij Eve Arnold, ki stanejo več kot 1000 evrov.

Ameriška fotoreporterka Eve Arnold (1912-2012), ki je odraščala v revni emigrantski rusko-judovski družini devetih otrok, je pozneje v svoji karieri ustvarila približno 250.000 fotografij. Doslej jih je bilo digitaliziranih manj kot 3000, še piše The Guardian.

Source
sta.si
Back to top button