Foo Fighters in Kings of Leon napovedujejo nove albume

Ameriški rockerji Foo Fighters in Kings of Leon so kot uvod v 2021 objavili single, s katerimi napovedujejo izid novih albumov. Foo Fighters z No Son of Mine napovedujejo deseti studijski album Medicine At Midnight, Kings of Leon pa s skladbama The Bandit in 100.000 People osmi album When You See Yourself.

Singel No Son of Mine je že druga skladba, s katero Foo Fighters za 5. februar napovedujejo izid novega studijskega albuma. Pred tem so namreč že novembra izdali singel Shame, Shame. Ameriška skupina, katere frontman je nekdanji bobnar Nirvane Dave Grohl, je ob predstavitvi singla No Son Of Mine izjavila, da so kitarski rifi v pesmi posvečeni skupinam, ki so imeli velik vpliv na člane Foo Fighters, in sicer Queen, Motorhead in Metallica.

Dave Grohl je po pisanju srbske tiskovne agencije Tanjug dejal, da so v skladbo izlili energijo, ki je že od nekdaj globoko v njih, besedilo pa je usmerjeno proti licemerstvu samooklicanih vodji, ki so tudi sami zagrešili zločine, proti katerim se ponavadi borijo. Kot napovedujejo Foo Fighters, bo na albumu Medicine At Midnight skupno objavljenih devet skladb.

Skupina Kings Of Leon medtem izid novega albuma When You See Yourself napoveduje za 5. marec, in to z objavo kar dveh singlov – The Bandit in 100.000 People. Album je skupina posnela v Nashvillu, odkoder tudi izhaja, v priznanem studiu Blackbird, produciral pa ga je z grammyjem nagrajeni Markus Dravs, ki sodeluje tudi s skupinami Arcade Fire, Coldplay ter Florence & The Macine.

Album When You See Yourself bo sledil albumu Walls, ki so ga Kings Of Leon izdali leta 2016. Že nekaj nedelj člani skupine razkrivajo podrobnosti o svojem novem studijskem izdelku in preko svoje uradne spletne strani ponujajo majice z natisnjenimi verzi iz novih pesmi. Izkupiček od prodaje majic z napisom Hero-T-Shirt prispevajo v fond, namenjen v pomoč tehničnim ekipam, delujočim v glasbeni industriji, ki so zaradi pandemije že skoraj leto dni brez dela.

Poleg omenjenih so Kings Of Leon doslej izdali še studijske albume Youth & Young Manhood (2003), Aha Shake Heartbreak (2004), Because of the Times (2007), Only by the Night (2008), Come Around Sundown (2010) in Mechanical Bull, še navaja Tanjug.

Source
STA
Back to top button