Denzel Washington in Spike Lee bosta združila moči v filmu High and Low

Igralec Denzel Washington in režiser Spike Lee bosta znova združila moči za priredbo filma legendarnega japonskega režiserja Akire Kurosawe, je sporočila družba Apple. Kriminalni triler High and Low bodo začeli snemati marca. Po odmevnih uspešnicah, kot je denimo Malcolm X, bo to peti Leejev film z Washingtonom v glavni vlogi.

Datum premiere po pisanju francoske tiskovne agencije AFP še ni določen. Distribucijo filma v kinematografih bo imel na skrbi neodvisni distributer A24, film bodo predvajali tudi na Apple TV+.

Film Kurosawe iz leta 1963 pripoveduje o premožnem poslovnežu, ki verjame, da je bil njegov sin ugrabljen. A izkaže se, da je bil namesto njega ugrabljen sin šoferja. Poslovnež se znajde v dilemi, ali naj še vedno plača odkupnino.

Kurosawa, ki velja za enega največjih in najvplivnejših filmskih ustvarjalcev vseh časov, je režiral klasike, kot sta Rašomon in Sedem samurajev.

Njegov film Živeti je doživel priredbo v angleščini leta 2022, ki je bila nominirana za dva oskarja. V filmu je bilo dogajanje iz japonskega okolja prestavljeno v London v 50. leta minulega stoletja.

Kam bo postavljeno dogajanje v novem filmu v angleškem jeziku, pri družbi Apple niso razkrili, Lee pa bo pri filmu sodeloval tudi kot soscenarist.

Lee je leta 2019 prejel oskarja za scenarij za film Črni KKKlanovec, prejel je tudi že častnega oskarja za življenjsko delo.

Washington se lahko pohvali z dvema zlatima kipcema, in sicer za filma Bitka za slavo in Dan za trening, nominiran pa je bil tudi za vlogo v Leejevem filmu Malcolm X.

Back to top button