Abba z jubilejno izdajo debitantskega albuma Ring Ring

Petdeset let po izidu debitantskega albuma Ring Ring legendarne švedske pop skupina Abba bo zdaj izšla še jubilejna izdaja albuma. Kot so sporočili z glasbene založbe Universal Music, bo album v različnih vinilnih formatih izšel 19. maja.

 

Po podatkih založbe Universal Music je skupina skladbo Ring Ring izdala 26. marca 1973 v Skandinaviji. Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson in Anni-Frid Lyngstad so pred tem sodelovali tudi pri drugih glasbenih projektih, a so se zaradi uspeha naslovne pesmi albuma – Ring Ring – odločili, da bodo dolgoročno delovali skupaj kot Abba.

Nanizali so številne uspešnice, mednarodno slavo pa jim je prinesla zmaga na Evroviziji leta 1974 s skladbo Waterloo. Kljub temu, da je skupina razpadla že v začetku 80. let minulega stoletja, so s svojimi zimzelenimi uspešnicami vse do danes ohranili zvesto bazo oboževalcev in v pol stoletja prodala več kot 400 milijonov albumov. Med njihovimi najbolj znanimi skladbami so Dancing Queen, The Winner Takes It All in Take a Chance on Me.

Source
STA
Back to top button