Vrata odpira sejem lovstva, ribištva in aktivnosti v naravi

Na sejmišču v Gornji Radgoni se danes začenja bienalni sejem lovstva, ribištva in aktivnosti v naravi. Na več kot 9000 kvadratnih metrih razstavnih površin se bo do nedelje predstavljalo 170 razstavljavcev iz 13 držav. Slavnostni govornik na odprtju bo predsednik državnega sveta Marko Lotrič.

Sejem lovstva, ribištva in aktivnosti v naravi bo poleg predstavitve opreme, oblačil, pripomočkov in destinacij za lovski in ribiški turizem ponudil tudi številne strokovne, tekmovalne in družabne dogodke.

Poleg lovske in ribiške zveze Slovenije bo na sejmu sodelovalo tudi ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Direktorat za gozdarstvo in lovstvo bo med drugim predstavljal večnamensko, trajnostno in sonaravno gospodarjenje z gozdovi in trajnostno upravljanje z divjadjo. Promovirali bodo rabo lesa in lesnih proizvodov ter organizirali posvet o škodi zaradi divjadi.

Kinološka zveza Slovenije bo predstavila pse lovskih pasem, strelska zveza pa bo obiskovalcem omogočila preizkus v športnem streljanju. Svoje delo bo prikazala tudi Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed. Ribiči bodo v umetnem ribniku prikazali vse domorodne vrste rib, Turistična zveza Slovenije pa bo predstavljala turistična društva in ponudbo doživetij po Sloveniji.

Na sejmu si bodo lahko obiskovalci ogledali tudi razstavo starodobnikov Avto-moto klasika. Pripravlja jo Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil.

Back to top button