V Strunjanu predstavili prenovljeni hotel Svoboda

V turističnem kompleksu Talaso Strunjan, ki deluje pod okriljem družbe Terme Krka, so v sredo predstavili prenovljeni hotel Svoboda. Skupaj so prenovili 3470 kvadratnih metrov površine, vrednost investicije pa je bila sedem milijonov evrov. Naložba v prenovo hotela je le zadnja v sklopu vlaganj, ki so jih Terme Krka izvedle v zadnjih petih letih.

V okviru prenove hotela Svoboda so novo podobo dobili recepcija z aperitiv barom, restavracija s kuhinjo in celotno tretje nadstropje, kjer se nahaja 22 sob z balkoni. Kot je ob odprtju prenovljenih prostorov povedal direktor družbe Terme Krka Jože Berus, jih je med prenovo ves čas vodila želja po posodobljeni in izboljšani ponudbi.

Kot je ob tem še spomnil Berus, se njihovi gostje radi vračajo v Strunjan, kar potrjujejo tudi številke. Lani so bile njihove zmogljivosti zasedene več kot 76-odstotno, zabeležili so preko 115.000 nočitev.

V prenovljenem hotelu so svoj dom našla tudi številna umetniška dela. Že v parku lahko obiskovalci občudujejo skulpturo kiparja Mirsada Begića, avlo hotela krasijo kipi kiparja Janeza Boljke, po hodnikih pa so razstavljene slike priznanih slovenskih likovnih umetnikov. Recepcija hotela je zdaj bogatejša za delo akademskega kiparja Primoža Puglja.

Prenova hotela Svoboda je sicer zadnja v nizu posodobitev Talasa Strunjan. V zadnjih petih letih so v Termah Krka kupili in prenovili restavracijo Pinija, prenove je bila deležna plažo, obnovili so Mihevčeve vile s štiridesetimi enotami, prenovili hotel Laguna, v novi vili Magnolija pa so pridobili enajst bivanjskih enot. Lani so prenovili še zunanji in notranji terapevtski bazen in pritličje depandanse Vila Park. Za omenjene izboljšave so v Termah Krka skupaj odšteli 15,4 milijona evrov.

Back to top button