V Mariboru v ponedeljek Slovenski globalni forum

Maribor bo v ponedeljek gostil konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, Slovenski globalni forum, ki ga pripravlja ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport s partnerji. Na dogodku bo več podjetnikov, izvoznikov in investitorjev predstavilo svoje poglede na razvoj gospodarstva in pot do uspeha.

Šesto konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva bosta odprla gospodarski minister Matjaž Han in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon, so sporočili z gospodarskega ministrstva. Na dogodku bo sodeloval tudi minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek.

Svoje izkušnje in poglede bodo med drugim delili ustanovitelj in direktor skupine Akrapovič Igor Akrapovič, predsednik Dewesofta Jure Knez, direktor korporativnih zadev in član uprave Leka Gregor Makuc, direktor družb Yaskawa Ristro in Yaskawa Slovenija Hubert Kosler, direktor podjetja SkyLabs Tomaž Rotovnik, generalna direktorica Novartisa Petra Štefanič Anderluh, direktor podjetja Cosylab Mark Pleško ter izvršna direktorica in partnerica v Boston Consulting Group Melanie Seier Larsen.

“V času velikih gospodarskih sprememb se konferenca osredotoča na krepitev globalnih ciljev in možnosti slovenskih podjetij, da z novimi trajnostnimi izdelki in rešitvami osvajajo nove priložnosti v svetu ter na drugi strani povečujejo privlačnost Slovenije za nove naložbe z visoko dodano vrednostjo,” so na spletni strani dogodka zapisali organizatorji ministrstvo za gospodarstvo, ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, Javna agencija Spirit Slovenija, Slovenski podjetniški sklad, SID banka, Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Back to top button