Terme Topolšica lani ob rasti prihodkov poglobile izgubo

Terme Topolšica so lani ustvarile 5,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je sedem odstotkov več kot leto prej. Poglobila pa se je tudi čista izguba, in sicer za šest odstotkov na dobrih 53.000 evrov, so terme zapisale v lanskem poslovnem poročilu, objavljenem na spletnih straneh Ajpesa.

Terme Topolšica, ki so v 61,3-odstotni lasti družbe Intus Invest, so lani dosegle 60-odstotno povprečno zasedenost hotelskih zmogljivosti. V strukturi gostov je bilo 83 odstotkov domačih, 17 odstotkov pa tujih.

Družba se je v prvem četrtletju lani soočila s precejšnjim upadom rezervacij. Zagnala je strukturne naložbe ter večji obseg prenove sob v hotelu Vesna in obnovo zunanjega bazenskega kompleksa.

Da gostje ob teh posegih ne bi imeli okrnjene izkušnje bivanja, pa tudi zaradi ekonomičnosti ob nizki zasedenosti in povečanju cen energentov, so terme za približno mesec dni zaprle kapacitete. Ponovno pa so jih odprli pred zimskimi šolskimi počitnicami.

Zaradi potreb po razdolževanju pri bankah upnicah je podjetje maja lani sprejelo odločitev o postopni prodaji hišk v apartmajskem naselju Ocepkov gaj. Do konca junija letos je bilo tako prodanih 22 od 27 enot v skupnem znesku 3,4 milijona evrov, ostale še prodajajo.

Terme Topolšica so imele konec lanskega leta 84 zaposlenih.

Med razvojnimi cilji so terme v poslovnem poročilu navedle oblikovanje sodobne zdraviliške ponudbe, nadaljnjo specializacijo v programu obnovitvene rehabilitacije, ohranitev dejavnosti ambulantne fizioterapije, razvoj skupnih tržnih programov v okviru nastajajoče turistične destinacije in ureditev turistične infrastrukture.

Preverite tudi
Close
Back to top button