Stekla ocena škode pri nevladnikih s področja športa in turizma

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je začelo ocene škode po avgustovih poplavah in plazovih pri društvih in ustanovah, ki imajo status nevladne organizacije v javnem interesu s področij športa, turizma in varstva potrošnikov. Rok za posredovanje ocene škode je 20. september.

Društva in ustanove morajo oceno škode na strojih in opremi, zalogah ter zaradi izpada prihodka pripraviti na posebnem obrazcu, so sporočili z ministrstva.

Nevladne organizacije v javnem interesu s področja športa morajo obrazec posredovati na naslov poplave-sport.mgts@gov.si, s področja turizma na naslov poplave-turizem.mgts@gov.si in s področja varstva potrošnikov na naslov poplave-potorg.mgts@gov.si.

Oceno škode pri društvih in ustanovah, ki niso nevladne organizacije v javnem interesu, pa društva in ustanove oddajo na ministrstvo za javno upravo, so pojasnili.

Pomembno je, da društva in ustanove posredujejo oceno škode do 20. septembra, saj bo poročanje vplivalo na odločitev o potrebnih finančnih sredstvih in o potrebnih pravnih podlagah ter določitvi morebitnih upravičencev do povračila škode, so še zapisali na ministrstvu.

Back to top button