Slovenija gostila prvi regijski forum odločevalcev industrije srečanj

V organizaciji Kongresnega urada Slovenije ter ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport je v Ljubljani danes potekal forum odločevalcev regijske industrije srečanj. Udeležilo se ga je 37 udeležencev, med katerimi so bili predstavniki 10 vodilnih regijskih destinacij.

Kot so sporočili s Slovenske turistične organizacije (STO), ki je partnersko pristopila k organizaciji foruma, je direktorica STO Maja Pak Olaj na dogodku izpostavila pomen industrije srečanj. “Ta predstavlja enega od ključnih stebrov strategije slovenskega turizma z visokim multiplikativnim učinkom. Po zaustavitvi zaradi pandemije covida-19 globalna industrija srečanj znova beleži rast, kar Sloveniji odpira nove priložnosti,” je poudarila.

Na STO v sodelovanju s kongresnim uradom po njenih besedah aktivno razvijajo projekte, kot je slovenski kongresni ambasadorski program, izobražujejo deležnike, sodelujejo z najvidnejšimi globalnimi združenji ter ponudbo predstavljajo na vodilnih borzah, sejmih in drugih poslovnih dogodkih po svetu. “Trajnost je naša ključna razlikovalna prednost, ki jo uresničujemo z inovativnimi orodji, kot je zelena shema slovenskega turizma,” je dodala Pak Olaj.

Gospodarski minister Matjaž Han je goste je seznanil z velikim investicijskim ciklom v turizmu v zadnjih dveh letih v skupni vrednosti skoraj 360 milijonov evrov, in sicer v razvoj turističnih namestitev višje kakovosti, preoblikovanje smučarskih središč v gorske centre s celoletnim turizmom ter v obnovo javne turistične infrastrukture. Izpostavil je tudi hitro okrevanje slovenskega turizma po pandemiji covida-19, saj je država lani zabeležila že boljši turistični obisk kot v predkovidnem letu 2019 ter visok, 72-odstotni delež tujih prenočitev.

Industrija srečanj je v strategiji slovenskega turizma opredeljena kot eden izmed štirih vodilnih produktov. Gre za produkte, ki imajo velik potencial za nadaljnjo rast. Prvi regijski forum odločevalcev s področja tega sektorja je danes potekal v Centru Rog v Ljubljani ob robu poslovne borze Conventa.

Back to top button