SBC po vladnem posvetu izpostavil pomembnost zaupanja stroki

V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov bodo podpirali in uresničevali vse ukrepe, ki jih bo predlagala zdravstvena stroka. Obenem pričakujejo, da bodo v primerih, ko bo govora o predlogih podjetnikov za izboljšanje gospodarstva, ostali deležniki podprli ukrepe njihove stroke, so sporočili po četrtkovem vladnem posvetu z gospodarstveniki.

 

 

Gospodarstveniki so s predstavniki vlade na Brdu pri Kranju razpravljali o epidemiološki situaciji v državi. V SBC jih skrbi močna rast okužb s koronavirusom v zadnjih dneh, a obenem upajo, da bo peti val kratek. Prepričani so, da je treba v trenutnih razmerah prisluhniti zdravstveni stroki, saj je lahko le zdrava družba uspešna družba.

“O usklajenih predlogih medicinske stroke ne bomo polemizirali in jih bomo v celoti podpirali. Prav medicinska stroka je namreč tista, ki je v naši družbi najbolj usposobljena za reševanje zdravstvenih vprašanj. Tudi v drugih primerih, ko bomo govorili o predlogih podjetnikov za izboljšanje gospodarstva, pričakujemo, da bodo ostali deležniki prisluhnili in podprli ukrepe naše stroke,” je na srečanju povedal predsednik Kluba slovenskih podjetnikov Joc Pečečnik.

Glede novih omejevalnih ukrepov je pojasnil, da trenutne razmere niso reševanje situacije, saj je ta že posledica prazničnih dni. Restriktivni ukrepi bi zato predstavljali dodatno delitev med ljudmi.

“Laično razlaganje dejstev, ki se odvijajo med prebivalci, in negiranje stroke je v bistvu na nek način razpad civilizacije. Vsaka pandemija ima svoj omejen čas: nekatere so zelo kratke, nekatere v zgodovini so bile zelo dolge. Verjamemo, da se bo tudi ta zaključila kmalu,” je dejal.

Ker se bliža pomlad, je ideja obveznega cepljenja za to sezono po Pečečnikovi oceni že zamujena.

V SBC menijo, da bo treba situacijo spremljati in jo temeljito oceniti septembra. Upajo in želijo si, da je to zadnji val in da bo virus mutiral do te stopnje, ko ne bo več uničeval življenj.

Pečečnik je na posvetu predstavil tudi svojo osebno pobudo: glede na to, da je cepljenje brezplačno, bi morali vsi tisti, ki te možnosti ne izkoristijo, povečati participacijo ob morebitnem zdravljenju, so v klubu še zapisali v sporočilu za javnost.

Source
STA
Back to top button