Newyorške borze uvodoma z rastjo

Tečaji delnic na newyorških borzah se uvodoma zvišujejo. Vlagatelji ostajajo optimistični, da se bo največje svetovno gospodarstvo izognilo recesiji in da ameriška centralna banka Federal Reserve ne bo več dvigala obrestnih mer. Trgovanje na borzah je potekalo tudi v znamenju dogajanja okoli podjetja OpenAI, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Razširjeni indeks S&P 500 je doslej pridobil 0,29 odstotka, industrijski indeks Dow Jones 0,23 odstotka, tehnološki indeks Nasdaq pa raste po 0,58-odstotni stopnji.

Borzni indeksi v New Yorku so tokratni trgovalni teden, ki bo zaradi praznovanja zahvalnega dne v ZDA nekoliko krajši, začeli z rastjo. Med podjetji nekoliko izstopa Microsoft, katerega delnice so se danes podražile za 1,2 odstotka, potem ko je njegov glavni izvršni direktor Satya Nadella sporočil, da se jim bodo v podjetju pridružili nekdanji direktor podjetja OpenAI Sam Altman, soustanovitelj OpenAI Greg Brockman in nekateri drugi nekdanji zaposleni v OpenAI, navaja AFP.

Na osrednjih evropskih borzah medtem indeksi nimajo enotnega predznaka. Frankfurtski indeks DAX je šel doslej navzdol za 0,18 odstotka, londonski indeks FTSE 100 pa za 0,16 odstotka. Pariški CAC 40 je porasel za 0,17 odstotka.

Back to top button