Newyorške borze uvodoma neenotno

Tečaji na newyorških borzah ob začetku današnjega trgovanja nimajo enotne smeri. Vlagatelji premlevajo objave poslovnih rezultatov podjetij, med katerimi odmeva ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla.

Indeks Dow Jones je bil po prvih 40 minutah trgovanja 0,12 odstotka pod izhodiščem, širši indeks S&P 500 je beležil 0,12-odstotno rast, tehnološki indeks Nasdaq pa 0,53-odstotno.

K rasti indeksa Nasdaq je precej prispevalo podjetje Tesla, ki je ob objavi poslovnih rezultatov napovedalo, da bo pospešilo proizvodnjo cenovno bolj dostopnih avtomobilov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. To je nekoliko pomirilo nezadovoljstvo vlagateljev glede nižjih četrtletnih prihodkov in dobička.

Finančni trgi bodo danes pozorni še na poslovne rezultate podjetij IBM, Meta in Ford.

Neenotno se gibljejo tudi indeksi na evropskih borzah. Indeks najpomembnejših podjetij Eurostoxx 50 je bil sredi dneva 0,07 odstotka pod izhodiščem, frankfurtski DAX je izgubljal 0,12 odstotka. Pariški CAC 40 je bila na drugi strani 0,03 odstotka v zelenem, londonski FTSE 100 pa je bil 0,16 odstotka nad izhodiščem.

Back to top button