Na kratko iz gospodarstva (dopolnjeno)

STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Big Bang nadaljuje regijsko širitev in v Sarajevu odpira prvo trgovino v Bosni in Hercegovini, so sporočili iz podjetja. “Po lanskem prevzemu hrvaške Sancta Domenice, je širitev poslovanja v BiH logični naslednji korak v naši strategiji. Naši načrti v BiH so zelo ambiciozni, saj želimo postati vodilni večkanalni trgovec s potrošniško elektroniko v regiji, samo v BiH pa želimo že v prihodnjem letu ustvariti blizu 10 milijonov evrov prihodkov,” je povedal glavni izvršni direktor Big Bang Uroš Mesojedec.

Družba Paloma s Sladkega Vrha je danes obeležila 150 let obstoja. Cilj družbe je postati najboljša papirnica v regiji. Kot je dejal lastnik slovaškega sklada Eco-Investment, ki ej do leta 2017 100-odstotna lastnica družbe, Milan Filo, želijo nadaljevati slavno papirniško tradicijo in še naprej razvijati Palomo. Prizadevajo si tudi za družbeno odgovorno ravnanje; tako so letos donirali gotove izdelke v vrednosti več kot 35.000 evrov, prispevke, ki so jih zbrali v okviru praznovanja 150-letnice, so okrepili še z dodatnimi 1000 evri in jih predali lokalni dobrodelni organizaciji, so sporočili iz družbe.

Krka je v obdobju od 13. do vključno 19. oktobra na Ljubljanski borzi odkupila 2987 lastnih delnic v skupni vrednosti 320.944 evrov. Skupno število lastnih delnic po teh nakupih je 1.877.965, kar predstavlja 5,727 odstotka vseh izdanih delnic, so z novomeške družbe sporočili prek spletnih strani borze.

Preverite tudi
Close
Back to top button