Na kratko iz gospodarstva

STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Medijska in telekomunikacijska skupina United Group s sedežem v Amsterdamu želi po poročanju spletnega portala Necenzurirano kupiti podjetje Topnews.si, ki izdaja programa Top TV in Info TV. To je v lasti Dejana Voduška, sina urednika obeh televizij Vladimirja Voduška. Luksemburška družba United Media je svet za radiodifuzijo, ki mora poslu prižgati zeleno luč, že zaprosila za dovoljenje za pridobitev lastniškega deleža v podjetju. Svet bo o vlogi po navedbah portala odločal ta teden. United Group v Sloveniji že ima v lasti nekaj medijev, med drugim pa tudi telekomunikacijskega operaterja Telemach, ki naj bi prevzel še tekmeca T-2, in spletno platformo Shoppster.

Platforma za prodajo in nakup vstopnic Entrio, ki deluje tudi na slovenskem tržišču, bo prejela več kot devet milijonov vredno strateško naložbo investicijskega sklada Invera Equity Partners. Gre za največji investicijski cikel v zgodovini industrije prodaje vstopnic v jugovzhodni Evropi, so danes sporočili iz podjetja Entrio tehnologije. Dodali so, da so lani na platformi prodali več kot milijon vstopnic v skupni vrednosti več kot 16 milijonov evrov za več kot 3000 dogodkov, kar je tudi rekorden rezultat v zgodovini podjetja.

Razvojna agencija Saša je objavila javno naročilo za izdelavo študije na temo socialnih in ekonomskih vidikov prestrukturiranja savinjsko-šaleške regije ob predčasnem zaprtju Termoelektrarne Šoštanj in velenjskega premogovnika. Ta mora med drugim zajemati mednarodno primerjalno analizo izstopa držav in regij iz uporabe premoga ter negativnih socialnih in ekonomskih učinkov izstopa iz premoga v regiji in v Sloveniji, kot tudi oceno možnosti nadaljnje uporabe lokacije z vidika ohranjanja delovnih mest. Rok za predložitev ponudb je 5. julij do 10. ure, je razvidno iz objave na portalu javnih naročil.

Stečajni upravitelj družbe Moda Mi&Lan Drago Dubrovski je objavil razpis za prodajo zalog tega proizvajalca oblačil iz Gornjih Petrovcev, ki je bil nazadnje v lasti poslovneža Joca Pečečnika. Predmet prodaje je 287 kosov moških oblačil po skupni izhodiščni ceni 27.832 evrov, 103 kosi ženskih oblačil po skupni izhodiščni ceni 7490 evrov, vzorci deset različnih moških in ženskih oblek po skupni izhodiščni ceni 914 evrov ter ostanki proizvodnega materiala po skupni izhodiščni ceni 15.000 evrov. Ponudbe pričakuje do 2. avgusta, je razvidno iz objave na Ajpesu.

Ameriška veriga restavracij s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) je po poročanju Dnevnika danes odprla restavracijo ob Tržaški cesti v Ljubljani. V prestolnici po informacijah medijev načrtuje še dve restavraciji, in sicer na Čopovi ulici v središču mesta in v sklopu nakupovalnega središča BTC. Doslej je bil KFC v Sloveniji prisoten z restavracijo na počivališču ob avtocesti Maribor-Šentilj v Spodnjem Dobrunju.

Back to top button