Na kratko iz gospodarstva

STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Slovensko združenje oglaševalcev svoje člane vabi k prijavi na akademijo, kjer bo v ospredju gradivo Od strategije do tržnega komuniciranja: 3 ključni koraki za uspešno in učinkovito komuniciranje. Kot so sporočili, bodo sogovorniki med drugim predstavili, kako krovna strategija podjetja usmerja strategijo in aktivnosti tržnega komuniciranja, kako celostna izkušnja stranke postaja pomemben del komuniciranja z uporabniki ter kako usmerjati celoten proces in analitiko tržnega komuniciranja. Rok za prijave je 17. maj, akademija pa bo 24. maja.

Agencija za varstvo konkurence koncentraciji pridobitve kontrole podjetja Upliift iz Združenega kraljestva nad podjetjem SRC, ki je eno največjih slovenskih podjetij s področja informacijske tehnologije, ne nasprotuje, saj je koncentracija skladna s pravili konkurence, izhaja s spletne strani varuha konkurence. Kot je nedavno pisalo Delo, sklad, katerega investicijska strategija je dolgoročno investiranje v podjetja, v kapital družbe SRC neuradno vstopa s 30 odstotki, SRC pa naj bi postal baza za širitev po regiji in Evropi.

Alternativni nepremičninski sklad v Alfi RE je pri agenciji za varstvo konkurence priglasil koncentracijo nad nepremičninsko družbo L33, izhaja s spletne strani varuha konkurence.

Ljubljanska borza je na svojih spletnih straneh objavila obvestilo o umiku obveznic NLB z oznako NLB27 iz trgovanja na borznem trgu. Umaknjene bodo v torek. Gre za podrejene obveznice iz leta 2019, za katere je banka v začetku meseca napovedala predčasno izplačilo.

Intereuropa je prek spletnih strani Ljubljanske borze danes objavila revidirano letno poročilo za lani. Skupina je ustvarila 188,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je za šest odstotkov manj kot predlani. Čisti dobiček je zrasel za 42 odstotkov na 7,3 milijona evrov. Družba Intereuropa je ustvarila 126,1 milijona evrov prihodkov od prodaje oziroma osem odstotkov manj, čisti dobiček pa se je znižal za 16 odstotkov na 3,4 milijona evrov. Družba Intereuropa je ob tem objavila tudi poročilo nadzornega sveta za lani in izjavo o upravljanju družbe.

Projekt digitalizacije izkaznic Hostelling International, ki med drugim omogočajo ugodnejše bivanje v vseh Youth Hostlih po svetu, je zaključen. Kot so sporočili iz Popotniškega združenja Slovenije, bodo od vseh sredstev, ki jih bodo do konca julija pridobili z naročilom in spletnim plačilom digitalne izkaznice, polovico namenili Rdečemu križu Slovenije za letovanje otrok v Mladinskem zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču. Izkaznico je mogoče dobiti tudi z namenitvijo odstotka dohodnine za delovanje popotniškega združenja.

Računovodska hiša Unija je postala del globalne mreže ETL, ki podpira in vzpodbuja majhna in srednje velika podjetja pri poslovanju na zahtevnih tujih trgih. Kot so sporočili iz Unije, velja ETL za eno najbolj cenjenih korporacij s področja profesionalnih poslovnih storitev na globalni ravni, njihove stranke pa bodo tako imele dostop do več kot 1300 predstavništev ETL v več kot 50 državah sveta.

Jeseniška jeklarna Sij Acroni, ki je največja družba Skupine Sij, v okviru prizadevanj za doseganje ničelne stopnje odlaganja odpadkov vlaga v raziskave in razvoj za uporabo predelane jeklarske žlindre z inovativnimi tehnologijami. V okviru projekta Georis so s partnerji iz Belgije, Grčije, Poljske in Slovenije razvili mešanico za trajnostne tlakovce iz predelane jeklarske žlindre. Za preizkušanje materiala so pred stavbo jeklarne tlakovali prostor za kolesa. Recepturo za tlakovce, ki so sestavljeni iz 62 odstotkov Sij Acronijeve žlindre, skupno pa iz 78 odstotkov industrijskih sekundarnih surovin in povsem brez cementa, je pripravila Univerza v Leuvnu, ki je eden od partnerjev v projektu, so sporočili iz Sija.

Preverite tudi
Close
Back to top button