Na Hrvaškem v pol milijarde evrov vreden obrat za predelavo piščančjega mesa

Hrvaško podjetje Petrinja Chicken Company je napovedalo naložbo v gradnjo obrata za predelavo piščančjega mesa v Petrinji, vredno 570 milijonov evrov, poroča hrvaški časnik Poslovni dnevnik. Gre za enega najdražjih kmetijskih projektov na Hrvaškem. Proizvodnja bo po napovedih stekla konec leta 2025 ali v začetku leta 2026.

“Naložba sledi našim projektom v Ukrajini in Kazahstanu. Dolgo smo analizirali lokacije in sprejeli strateško odločitev za naložbo na Hrvaškem,” je po poročanju Poslovnega dnevnika konec minulega tedna povedal finančni direktor podjetja Petrinja Chicken Company Krešimir Steinbauer.

Zmogljivost tovarne v Petrinji bo pol milijona ton piščančjega mesa na leto, dosegali pa jo bodo postopno. V prvi fazi bo v obratu proizvedenih 100.000 ton mesa letno.

Meso bo namenjeno predvsem izvozu na trge Evropske unije in Savdske Arabije, sodelovali pa bodo z domačimi dobavitelji piščancev.

Več kot 40 odstotkov energije za delovanje obrata bodo po Steinbauerjevih besedah zagotovili iz lastnih virov, kot so sončni paneli.

Back to top button