Na celjskem sejmišču se je začel četrti sejem Agritech

Na celjskem sejmišču se je danes začel četrti strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije ter kmetijskega repromateriala Agritech, ki bo potekal do nedelje. Po besedah izvršnega direktorja Celjskega sejma Roberta Otorepca, se na sejmu predstavlja 105 razstavljavcev iz šestih držav s 350 blagovnimi znamkami.

Otorepec je v izjavi za medije povedal, da se poleg slovenskih razstavljavcev na sejmu predstavljajo še hrvaški, italijanski, avstrijski in nemški, en razstavljavec pa prihaja iz ZDA.

Po Otorepčevih besedah je Agritech strokovni sejem, namenjen tistim, ki se ukvarjajo s kmetijstvom in gozdarstvom, pripravljajo pa ga vsake dve leti. Po pričakovanjih direktorja organizatorja sejma bo prireditev uspešna tako za razstavljavce kot za obiskovalce.

Sejem poteka v šestih sejemskih dvoranah, del razstavnega prostora je tudi na zunanjih površinah. Obiskovalci si lahko ogledajo kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo ter dodatno ponudbo za kmetovalce, gozdarje, sadjarje in vinogradnike.

Direktor Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Janez Pirc je ob začetku sejma ocenil, da je Agritech pomemben, saj si na njem kmetje ogledajo nove tehnologije ter med seboj izmenjajo mnenja in stališča.

Zbornica bo na sejmu pripravila nekaj strokovnih izobraževanj, danes bo na voljo tudi svetovanje glede gradnje hlevov, v soboto o zelenjadarstvu, pripravili bodo tudi okroglo mizo o omejevanju rabe gozda po novih uredbah.

Nekaj kmetov je sicer danes pred celjskim sejmiščem protestno parkiralo kmetijska vozila z različnimi sporočili vladi.

Back to top button