Na Areškem Pohorju konec tedna znova smuka

Na Areškem Pohorju je v zadnjih dneh zapadlo do pol metra naravnega snega, zato se je upravljavec žičniških naprav, podjetje Marprom, odločil konec tedna znova omogočiti smuko. Kot so sporočili, bo v soboto med 8. in 15. uro znova obratovala štirisedežnica Ruška, urejeno bo tudi sankališče na otroškem poligonu Areh.

Če bodo razmere dopuščale, bo smuka mogoča še v nedeljo, dnevne smučarske vozovnice pa bodo naprodaj po deset evrov. Za obisk smučišča bodo veljale tudi vse sezonske vozovnice za Mariborsko Pohorje in Areh (vključno s Pohorko) tako za minulo kot naslednjo zimsko sezono in vseslovenske vozovnice.

Kot so ob tem še sporočili iz Marproma, bodo na blagajnah na spodnji postaji Pohorske vzpenjače in zgornji postaji Ruške v soboto in nedeljo še v prodaji sezonske smučarske vozovnice 2024/2025 po cenah iz super predprodaje.

Medtem bo na Mariborskem Pohorju v soboto ob lepem vremenu začela delovati sedežnica Radvanje. V pogonu bo od 11. do 19. ure, ko bo prevoz na voljo kolesarjem, uporabnikom poletnega sankališča PohorJet in ostalim obiskovalcem. Avtobusna povezava med Bellevuejem in Arehom ne bo delovala.

Back to top button