Lidl v BiH začel graditi logistični center

Nemški trgovec Lidl je v bližini Sarajeva v BiH začel graditi logistično-distribucijski center Lidl BiH, ki bo zaposloval okoli 200 ljudi. Objekt se bo razprostiral na 60.000 kvadratnih metrih in bo stal več kot 100 milijonov evrov. Dela bodo po trenutnih načrtih končali do decembra 2025, pišejo mediji v BiH.

Logistično-distribucijski center v Lepenici v občini Kiseljak bo največja naložba Lidla v BiH doslej, piše sarajevski časnik Oslobođenje.

Slovesnega začetka gradnje s položitvijo temeljnega kamna so se minuli teden udeležili direktor Lidla BiH Toljan Papajorgji, nemški veleposlanik v BiH Thomas Fitschen in predsednik občine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.

Projekt gradnje logističnega centra zajema 250.000 kvadratnih metrov zemljišč. Skladišče bo obsegalo 60.000 kvadratnih metrov s 40.000 paletnimi mesti.

Lidl BiH je del nemške trgovske verige Lidl, ki ima po svetu več kot 12.200 podružnic in prek 220 logističnih centrov v 31 državah.

Širitev v BiH so napovedali lani. Prvo poslovalnico so zgradili v Bijelini, a še ne obratuje, gradnjo poslovalnice pa so marca začeli tudi v Sarajevo. Na odprtje poslovalnic bo po pisanju portala BiznisInfo.ba treba čakati še dve do tri leta.

Back to top button