Lenovo v četrtletju z rastjo prihodkov in dobička

Kitajski proizvajalec računalnikov Lenovo je v zadnjem četrtletju poslovnega leta ustvaril 13,8 milijarde dolarjev (12,7 milijarde evrov) prihodkov, kar je 10 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej. Čisti dobiček se je podvojil na 248 milijonov dolarjev (228,7 milijona evrov). Letno rast prihodkov so zabeležili na vseh oddelkih.

Prihodki v poslovnem letu, ki se je zaključilo 31. marca, so znašali 56,9 milijarde dolarjev (52,5 milijarde evrov), čisti dobiček pa milijardo dolarjev (922 milijonov evrov).

“Uspešnost skupine v četrtem četrtletju in celotnem drugem polletju kaže, kako je družba Lenovo preživela lanskoletni padec povpraševanja v industriji, izkoristila izjemne priložnosti za rast, ki jih ponuja umetna inteligenca, in pospešila zagon poslovanja,” so v podjetju zapisali v sporočilu za javnost.

V skupini ob tem pričakujejo, da bodo računalniki z digitalnim pomočnikom umetne inteligence, ki temelji na naravnih interakcijah, heterogenem računalništvu, osebni bazi znanja, povezan z odprtim ekosistemom aplikacij umetne inteligence ter z zaščito zasebnosti in varnosti, v naslednjih treh letih prerasli iz trenutne vloge premijske naprave v standarden računalnik, kar bo spodbudilo nov cikel osveževanja naprav v industriji.

Back to top button