Kmalu vnovična popolna zapora Dunajske ceste v Ljubljani

Dela za rušitev severnega dela obstoječega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto v Ljubljani, ki je predvidena prihodnji četrtek, so v polnem teku. Zaradi rušitvenih del bo vnovič potrebna popolna zapora Dunajske ceste ter pločnikov za pešce in kolesarje, ki bo trajala od 27. junija od polnoči do 1. julija do 5. ure.

Kot so sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo, bo rušitev severnega dela obstoječega železniškega nadvoza obsegala odstranjevanje robnega in notranjega nosilca, stebrov in oporne konstrukcije nadvoza.

Zaradi rušitvenih del bo torej od 27. junija do 1. julija potrebna popolna zapora Dunajske ceste ter pločnikov za pešce in kolesarje, nato pa bo vzpostavljena delna zapora, ki bo trajala predvidoma do konca leta. V času delne zapore bodo prevozni štirje vozni pasovi za osebna vozila in Ljubljanski potniški promet (v vsako smer po dva), za pešce in kolesarje pa bo vzpostavljen koridor na zahodni strani.

Gradnja nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto poteka skladno s terminskim planom, do zdaj je bila izvedena tretjina del. Zgrajen je nov južni del nadvoza, po katerem že poteka železniški promet. Prav tako so izvedena vsa pripadajoča dela na signalnovarnostnih in telekomunikacijskih napravah, so pojasnili na direkciji.

Spomnili so še, da je projekt sofinanciran s strani EU.

Back to top button