Amazon z nakupom letal krepi dostavo

Ameriški spletni trgovec Amazon je na veliko rast spletne trgovine odgovoril tudi z nakupom 11 letal Boeing 767-300. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v družbi, je nakup lastnih letal logičen naslednji razvojni korak.

Trgovski velikan je hčerinsko podjetje za letalsko dostavo z imenom Amazon Global Air ustanovil pred štirimi leti, a je letala doslej najemal. Zdaj se je odločil za nakup sedmih boeingov 767-300 od letalske družbe Delta in štirih od družbe WestJet.

“Naš cilj je strankam v ZDA še naprej zagotavljati takšno dostavo, kot jo te od Amazona tudi pričakujejo. Nakup lastnih letal je tako logičen naslednji korak pri uresničevanju tega cilja,” je dejala podpredsednica Amazon Global Air Sarah Rhoads.

Amazon je izkoristil veliko rast spletne prodaje, ki jo je prinesla pandemija covida-19. Ljudje so namreč zaradi protikoronskih ukrepov ostajali doma in Amazon je moral zaradi povečanega povpraševanja zaposliti več kot 400.000 dodatnih delavcev.

V tretjem četrtletju 2020 je Amazon ustvaril 6,3 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je 4,2 milijarde več kot v enakem obdobju leto prej.

Letalske družbe je pandemija zaradi močno zmanjšanega povpraševanja medtem spravila na kolena in mnoga so prisiljena prodajati letala.

Source
STA
Back to top button