SlovenijaEvropaGospodarstvo

Zavarovalna skupina Generali bo reorganizirala vodstvo

Italijanska zavarovalna skupina Generali bo spremenila organizacijsko strukturo. Cilje je pospešiti in povečati učinkovitost skupine pri uresničevanju strategije in jo pripraviti za naslednji strateški cikel, so danes sporočili iz slovenske podružnice Generalija.

“Leto 2021 bo leto izzivov, a tudi leto okrevanja. Zahtevalo bo pospešitev procesov skupine, saj se svet hitro spreminja, kar smo spoznali ob soočanju z epidemijo covida-19. Cilj reorganizacije je pospešiti in povečati učinkovitost Skupine Generali pri uresničevanju strategije in jo pripraviti za naslednji strateški cikel,” so zapisali v sporočilu, potem ko je upravni odbor skupine v sredo odobril predlog izvršnega direktorja Philippa Donneta za spremenjeno organizacijo.

Novo, poenostavljeno organizacijsko strukturo sestavljajo dosedanji izkušeni vodstveni kadri, ki bodo o uresničevanju strateškega načrta poročali neposredno izvršnemu direktorju. Sandro Panizza bo glavni direktor za zavarovanja in naložbe – funkcija bo združila kompetence za zavarovanja in pozavarovanja z upravljanjem naložb. Carlo Trabattoni bo vodil nov oddelek Upravljanje sredstev in premoženja, ki bo usklajeval dejavnosti družb za upravljanje premoženja v skupini in banke Banca Generali.

Bruno Scaroni bo glavni direktor za transformacijo in bo odgovoren za strategijo skupine na področju digitalne in tehnološke preobrazbe. Giancarlo Fancel bo glavni direktor za tveganja. Neposredno bodo izvršnemu direktorju skupine poročali še glavni finančni direktor Cristiano Borean, odgovoren tudi za odnose z vlagatelji in bonitetnimi agencijami, glavna direktorica za trženje in stranke Isabelle Conner ter vodja za združitve in prevzeme Massimiliano Ottochian.

“Od uvedbe načrta Generali 2021 smo dosegli pomemben napredek pri uresničevanju naših ciljev kljub povsem novim izzivom v svetu, ki se hitro spreminja. Namen naše nove organizacijske strukture je podpreti kupino pri uspešni izvedbi zaključnih faz naše strategije Generali 2021 ter zagotoviti pripravljenost na prihodnje izzive,” je dejal Donnet.

Še naprej bo cilj prilagoditi upravljanje naložb zavarovalniški strategiji, pospešiti strategijo upravljanja premoženja, ki je ključna za povečanje dobičkonosnosti skupine, ter uskladiti digitalno in tehnološko preobrazbo.

Donnet je ponosen, da so ustvarili novo vodstveno ekipo, ki izhaja izključno iz ljudi, ki so že danes zaposleni v Generaliju. “To potrjuje, da je med nami mnogo zelo uspešnih posameznikov s širokim naborom znanj in kompetenc. Z ustanovitvijo oddelka za zavarovanja in naložbe je Generali stopil v ospredje panoge in vzpostavil integrirano upravljanje z jamstvi in naložbami. Spremembe že odražajo naš trenutni fokus in prednostne naloge ter kot take zagotavljajo popolno kontinuiteto in učinkovitost,” je povedal.

Skupina Generali je po lastnih navedbah eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta. Skupni prihodek od premij je leta 2019 presegel 69,7 milijarde evrov. Ima skoraj 72.000 zaposlenih po vsem svetu in 61 milijonov strank. V Sloveniji je prisotna od leta 1997. Slovenska zavarovalnica Generali, ki je del skupine Generali, je pred dobrim letom dni pripojila zavarovalnico Adriatic Slovenica, ki jo je družba Generali CEE kupila od KD Group.

Source
STA
Back to top button