Vučić: Srbija in Slovenija imata odlične odnose

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danes na tiskovni konferenci po srečanju vrha voditeljev pobude Brdo-Brioni poudaril, da imata Srbija in Slovenija odlične odnose, četudi Ljubljana priznava Kosovo. Glede atmosfere na Brdu pri Kranju je dejal, da je bila ta, kljub številnim razlikam v stališčih in zahtevnejši situaciji, boljša kot lani.

 

V pogovoru z novinarji na Brdu pri Kranju je Vučić med drugim dejal še, da prebivalci Srbije večinsko nasprotujejo vstopu v Evropsko unijo, pri čemer je ravno Kosovo navedel kot eden od ključnih razlogov za takšno javno razpoloženje.

Kot je dejal, imajo trenutno vsi “polna usta” teritorialne integritete Ukrajine, medtem ko je bila srbska teritorialna integriteta “povožena”. Kot je pojasnil, “ljudje v Srbiji te hinavščine ne morejo sprejeti”, a dodal, da upa, da bodo v bodoče ljudje znali prepoznati interes države in ga ločiti od čustev.

Na poizvedovanja novinarjev glede njegove nedavne izjave, ko je po srečanju s Pahorjem v Beogradu na vprašanje o morebitni vpeljavi sankcij proti Rusiji odgovoril, da tega ne more storiti, ko pa Rusija – za razliko od Slovenije – ni kršila ozemeljske celovitosti Srbije, je Vučić dejal, da je šlo za retorični odgovor.

“Ne nas siliti, da vriskamo od sreče, da skačemo v nebo, ker je nekdo priznal Kosovo,” je pripomnil Vučić in dodal, da je vse ostalo odlično, kar se tiče odnosov s Slovenijo, ki jih je za označil za prijateljske. Pri tem je še poudaril, da trgovinska izmenjava med državama narašča.

Source
STA
Back to top button