Vstop v Srbijo za poslovne obiske možen brez negativnega izvida testa PCR

Od četrtka je vstop v Srbijo za srbske in tuje državljane, ki prihajajo iz poslovnih razlogov, mogoč brez predložitve negativnega izida testiranja PCR na novi koronavirus. Morajo pa v 24 urah po vstopu opraviti hitri antigenski test, so pojasnili v srbski gospodarski zbornici. Slednjo morajo posamezniki tudi obvestiti o službeni poti v Srbijo.

 

Odlok srbskega ministrstva za zdravje, ki je začel veljati v četrtek, določa, da srbskim in tujim državljanom, ki v Srbijo prihajajo iz poslovnih razlogov, ob vstopu v državo ni treba več predložiti negativnega izvida testiranja na novi koronavirus, so sporočili iz predstavništva Gospodarske zbornice Srbije v Sloveniji.

Morajo pa po poročanju srbskih medijev v 24 urah po vstopu predložiti negativen izvid testa PCR ali hitrega antigenskega testa.

Kot so pojasnili na srbski gospodarski zbornici, jo morajo posamezniki o službeni poti obvestiti 48 ur pred dnem vstopa v Srbijo. Gospodarska zbornica pa bo nato obvestila upravo srbske mejne policije.

Memorandum o službeni poti s podpisom in žigom podjetja je treba poslati na elektronski naslov inocovid19@pks.rs. V njem je treba navesti ime osebe oziroma imena oseb, ki prihajajo v Srbijo, številko potnega lista in poslovni razlog. Poleg tega pa še datum vstopa v Srbijo in ime mejnega prehoda, naslov in trajanje bivanja v Srbiji, številko leta oziroma registrsko številko vozila ter telefonsko številko in elektronski naslov.

Source
STA
Back to top button