Evropa

Vodja britanskega MI6 želi okrepiti sodelovanje s tehnološkimi podjetji

Vodja britanske obveščevalne agencije MI6 Richard Moore se zavzema za večjo odprtost v smeri družbenih omrežij in okrepitev sodelovanja s tehnološkimi podjetji. Na ta način bi lahko imeli boljši dostop do tehnologij, ki bi jim lahko koristile, je danes govor Moora povzemal britanski BBC.

 

 

“MI6 se sooča s svetom, kot je, ne kot bi si ga želeli,” je povedal Moore. “Naši nasprotniki vlagajo denar in ambicije v obvladovanje umetne inteligence, kvantnih računalnikov in sintetične biologije,” je posvaril.

Pri tem je imel glede nasprotnikov v mislih tako sovražne države kot kriminalce in teroriste, poročajo tuje tiskovne agencije.

Konkretno je posvaril pred grožnjami Kitajske, ki ji je uspelo osvojiti moč tehnologije, s čimer je postala pomemben akter na globalnem odru. Z razvojem umetne inteligence lahko zbira podatke s celega sveta, je dodal.

“Ne moremo upati, da bomo sami skopirali tehnološko industrijo, torej jo moramo osvojiti,” je pojasnil. Prepričan je, da mora eden od osrednjih ciljev MI6 postati tehnološki razvoj, v okviru tega pa sodelovanje s tehnološkimi podjetji, saj sami nimajo več zmogljivosti, da bi sledili celotnemu razvoju.

Moore je vodenje MI6 prevzel oktobra lani.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button