Velika Britanija omejila zračni promet nad kraljičinim gradom

Velika Britanija je po varnostnem pregledu uvedla območje prepovedi letenja nad gradom Windsor, eno od glavnih rezidenc kraljice Elizabete II., je v torek sporočila Britanska policija. Za poostritev varnostnih ukrepov so se odločili po tem, ko so na božični dan aretirali 19-letnika, ki je oborožen s samostrelom vdrl na grajsko območje.

 

 

Regijska policija Thames Valley je sporočila, da od 27. januarja brez posebnega dovoljenja nobeno letalo ne sme vstopiti v zračni prostor do 760 metrov nad gradom v polmeru 1,25 navtične milje. “Ta odredba je dodaten način zagotavljanja varnosti skupnosti, ki živi v bližini te znamenite lokacije,” je v izjavi zapisala policija.

Grad Windsor leži zahodno od Londona, blizu najbolj prometnega britanskega letališča Heathrow.

95-letna kraljica je božič, ko se je zgodil vdor, tokrat izjemoma preživela na gradu Windsor zaradi pandemije, običajno ga namreč praznuje na svojem posestvu Sandringham v vzhodni Angliji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Najstnik je bil aretiran zaradi suma kršitve ali vdora na zaščiteno območje in posedovanja napadalnega orožja. Bil je pridržan na podlagi zakona o duševnem zdravju.

Kraljica Elizabeta, ki je že zdaj najdlje vladajoča britanska monarhinja, bo letos praznovala platinasti jubilej, s katerim bo obeležila 70 let od svojega prihoda na prestol leta 1952. Po zdravstvenih težavah oktobra, ko je eno noč preživela v bolnišnici, je bila prisiljena zmanjšati število javnih nastopov.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button