V Avstriji bi lahko cepljenje proti covidu-19 začeli 24. decembra

Avstrija in druge države EU bi lahko prve odmerke cepiva proti covidu-19 dobile že 24. decembra, takrat bi lahko tudi začeli cepljenje. Avstrijska vlada je predvidela ta datum, ker naj bi Evropska agencija za zdravila (Ema) odločitev glede odobritve Pfizerjevega cepiva sporočila 21. decembra, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Predstavniki ameriškega podjetja Pfizer so avstrijskemu kanclerju Sebastianu Kurzu v videokonferenci zagotovili, da bodo nemudoma bo odobritvi cepiva v EU začeli dostavljati odmerke, so v sredo sporočili iz avstrijske vlade.

To bi lahko po ocenah vlade na Dunaju pomenilo, da bi prvi odmerki v Avstrijo in druge države EU prispeli 24. decembra. “Ne bomo čakali niti en dan, ampak takoj začeli razdeljevati cepivo, takoj kot bo prispelo v Avstrijo,” je povedal Kurz.

V okviru prve pošiljke naj bi države članice EU dobile po skoraj 10.000 odmerkov cepiva, do konca leta. V začetku prihodnjega leta bodo v več korakih sledile nove pošiljke. Avstrija bo v prvem četrtletju dobila predvidoma 900.000 odmerkov cepiva ameriškega Pfizerja in nemškega BioNTecha. Pričakuje pa tudi cepiva drugih proizvajalcev.

Source
STA
Back to top button