Ukrajina in Rusija izmenjali zapornike

Ukrajina in Rusija sta si danes izmenjali več zajetih vojakov. Izmenjava je vključevala 14 Ukrajincev in zaenkrat še neznano število Rusov, je na Telegramu sporočil koordinacijski urad za vojne ujetnike v Kijevu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Izmenjava zapornikov je potekala v regiji Doneck na vzhodu države, vanjo pa so bili vključeni ukrajinski vojaki iz dveh motoriziranih brigad, ki so bili ujeti že spomladi, med njimi naj bi bila tudi en častnik in zdravnik.

Število izročenih Rusov zaenkrat še ni znano, vendar je bilo doslej v izmenjave ujetnikov med Rusijo in Ukrajino običajno vključeno enako število ljudi na obeh straneh, navaja dpa.

V luči izmenjave vojnih ujetnikov je namestnik ruskega zunanjega ministra Sergej Rjabkov danes sporočil, da se ZDA po diplomatski poti še niso obrnile na Rusijo glede morebitne vrnitve ameriških plačancev, ujetih v Ukrajini, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

“Takšnih pozivov s strani ZDA prek zunanjega ministrstva ni bilo. V nekaterih primerih smo si z njimi izmenjali različne informacije o tem, kje bi se lahko nahajali določeni ameriški državljani, vendar vse to ni zadevalo teme plačancev,” je dodal Rjabkov.

Source
STA
Back to top button