Telefonica bo za 7,7 milijarde evrov prodala bazne postaje

Španski telekomunikacijski velikan Telefonica bo prodal bazne postaje v Evropi in Latinski Ameriki ameriškemu podjetju American Towers. Posel je vreden 7,7 milijarde evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Gre za prodajo skoraj 31.000 baznih postaj, ki jih ima v lasti Telefonicina hčerinska firma Telxius v Španiji, Nemčiji, Braziliji, Peruju, Čilu in Argentini. Močno zadolženi španski telekomunikacijski velikan bo s tem svoj kapital okrepil za 3,5 milijarde evrov.

V skladu z dogovorom bo American Towers bazne postaje oddajal nazaj Telefonici, ohranil pa bo tudi delovna mesta v Telxiusu.

Predsednik Telefonice Jose Maria Alvarez-Pallete je ocenil, da bo dogovor koncernu omogočil osredotočanje na “najbolj ambiciozne cilje”, kot sta združitev mobilnih operaterjev O2 in Virgin v Veliki Britaniji, nakup operaterja Oi v Braziliji in zmanjšanje zadolženosti. “To je posel, ki se strateško ujema z našimi cilji,” je podčrtal.

Telefonica je konec leta 2019 napovedala, da se bo osredotočila na svoje najbolj dobičkonosne trge – Španijo, Veliko Britanijo, Nemčijo in Brazilijo – ter se umaknila iz manj dobičkonosnih, denimo manjših latinskoameriških držav.

 

Source
STA
Back to top button