Tekmovanje za pesem Evrovizije letos predvidoma za zaprtimi vrati

Poudarki zgodbe
  • Slogan za tekmovanje v Rotterdamu je Let's open up again!

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo maja v Rotterdamu predvidoma potekala pod strogimi ukrepi zaradi pandemije in verjetno tudi brez občinstva, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili organizatorji na Nizozemskem. Končno odločitev o tem, ali bodo tekmovanje spremljali obiskovalci ali ne, bodo sprejeli v prihodnjih tednih.

Lani so Evrovizijo v Rotterdamu odpovedali zaradi izbruha novega koronavirusa, občinstvo pa je kupljene vstopnice lahko vrnilo.

Letos sta polfinala predvidena 18. in 20. maja, finale pa 22. maja. Organizatorji so izključili možnost, da bi 65. tekmovanje potekalo v običajnih razmerah ob številni publiki. Pojasnili so, da so pripravili tri možne načine izvedbe, ki bo vsem nastopajočim omogočila, da se zberejo v Rotterdamu ob ukrepih socialnega distanciranja.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je nizozemska vlada zagotovila, da bodo vsi nastopajoči in delegacije lahko vstopili na Nizozemsko.

Druga možnost je, da bi gostitelji nastopali v živo iz Rotterdama, vendar s posnetimi nastopi vseh tekmovalcev in brez ali z majhnim številom občinstva. Tretja možnost pa je, da bi tekmovanje potekalo s posnetimi nastopi tako gostiteljev kot nastopajočih in brez občinstva.

Kot je povedal producent Sietse Bakker, bodo storili vse, da bi ustvarili čim boljši festival, pri čemer bodo dali prednost varnosti udeležencev.

Slogan za tekmovanje v Rotterdamu je Let’s open up again!

Lani je organizator, Evropska radiodifuzna zveza, tekmovanje prvič v zgodovini odpovedal zaradi izbruha virusa.

Source
STA
Back to top button