Sosednje države

V Avstriji zabeležili rekordno število okužb z novim koronavirusom

Avstrija se je danes pridružila številnim evropskim državam, ki beležijo rekordno število novih primerov okužbe z novim koronavirusom. V državi so v zadnjih 24 urah zabeležili 17.006 okužb, kar je skoraj dvakrat več, kot so jih zabeležili pred tednom dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

 

Kljub rekordnemu številu okužb stanje v bolnišnicah v državi ostaja stabilno. Število hospitaliziranih bolnikov in bolnikov, ki potrebujejo intenzivno nego, se je v državi celo nekoliko zmanjšalo. V bolnišnicah je 909 covidnih bolnikov, od tega 242 na intenzivni negi.

O večini primerov poročajo iz dežel Salzburg, Tirolska in Dunaj. Prejšnji dnevni rekord je Avstrija dosegla 19. novembra lani, ko so zabeležili 15.800 primerov okužbe z novim koronavirusom.

Stroka medtem napoveduje, da bo v prihodnjih dneh število novih okužb v Avstriji še naraslo. 20.000 novih okužb v enem dnevu bi lahko presegli že v začetku prihodnjega tedna, to pa se bo skoraj zagotovo zgodilo prihodnjo sredo. Takrat bi lahko imeli že celo 24.000 okužb v enem dnevu, v najslabšem primeru pa 32.000, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Pred enim tednom so strokovnjaki napovedali, da bodo danes zagotovo potrdili več kot 10.000 novih okužb v enem dnevu. 17.000 novih okužb, kolikor so jih zabeležili, je predvideval najslabši scenarij.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button